Hoe nieuw is de Samsung Galaxy S5?

De Samsung Galaxy S5 komt eraan en dat wil zeggen dat de oudere Samsung modellen aan vervanging toe zijn! Het is ook alweer een tijdje geleden toen ik mijn Samsung Galaxy S2 had gekocht en was blij met de nieuwe functies die in nu tot mijn beschikking had ten opzichte van mijn vorige smartphone. Maar ondertussen bleef Samsung werken aan nieuwe innovatieve toestellen en zo raakte mijn ”nieuwe” S2 al een beetje verouderd. Met de komst van S3, die al uit was toen ik mijn toestel kocht, s4 en nu ook S5 begin ik langzamerhand behoorlijk achter te lopen…Is het tijd om een S5 te gaan kopen?

Samsung Galaxy S5

Wat is er zo nieuw aan de Samsung Galaxy S5?

Ten eerste is de nieuwe Galaxy sneller dan zijn voorganger is voorzien van betere hardware. Zo bevat het vermoedelijk een 5,3”-scherm, een werkgeheugen van 4 GB en een Qualcomm Snapdragon 805 of Samsung Exynos-processor. Samsung richt zich natuurlijk weer op het verbeteren van hun bestaande apps die standaard op het toestel zitten maar  ook zal de FM-radio zijn terugkeer gaan maken op de S5. Daarnaast wil Samsung ook een irisscanner gaan toevoegen aan het nieuwe toestel. het toestel zal je oog scannen en zo ontgrendelen en misschien zal Samsung er nog wel meer functies voor maken. Ook wil Samsung het model een beetje aanpassen omdat het model van de S4 behoorlijk veel leek op die van zijn voorganger, de S3. Zo zei een een topvrouw van Samsung dat ze terug wilden naar de ”basis”.  Samsung gaat zich nu richten op hoe het toestel in de hand ligt en hoe het scherm voelt.

De oudjes maken plaats voor nieuwe, een stukje geschiedenis

De Samsung Galaxy S-reeks gaat al een aantal jaartjes mee en is de best verkochte smartphone reeks tot nu toe. In maart 2010 kondigde Samsung hun nieuwe smartphone aan, dit was de samsung Galaxy S (I9000). Het toestel was meteen een groot succes en na ruim een half jaar (januari 2011) is de telefoon 10 miljoen keer verkocht. Omdat het toestel zo’n groot succes was heeft samsung nog een Samsung Galaxy S plus uitgebracht. Dit toestel had een betere processor, batterij, netwerkverbinding en een betere grafische kaart. Na dit grote succes kon Samsung natuurlijk niet bij de pakken neer gaan zitten en is het bezig geweest om hun Galaxy S-reeks nog succesvoller te maken. Op 13 februari 2013 heeft de opvolger aangekondigd, de Samsung Galaxy S2 . Ook dit toestel kreeg het weer voor elkaar een hele hoop verkooprecords te verbreken en werd door Nederlanders gekozen tot beste product van 2011. Ook na dit grote succes heeft Samsung besloten om ook van dit toestel een plusversie te maken die heel toepasselijk de naam; Samsung Galaxy S2 plus kreeg. Natuurlijk kreeg ook dit toestel weer een voorganger, de Samsung Galaxy S3. Dit toestel werd aangekondigd in mei 2012. De S3 brak natuurlijk ook weer een hoop verkooprecords, was voorzien van betere hardware maar had ook een iets ander design. Dit toestel was voorzien van een wat ronder design dan zijn voorgangers, die iets rechthoekiger waren. Ook had de S3 de beschikking over een frontcamera die stand van je ogen kon zien. Zo kon je op een pagina naar beneden scrollen door naar beneden te kijken. Je raad het al, dit toestel had ook weer een opvolger nodig. Dit keer kwam Samsung met de Samsung Galaxy S4. Dit toestel werd aangekondigd in maar 2013. Het toestel zag er niet echt anders uit dan zijn voorganger maar was wel weer verbeterd op de hardware en software. Dit was niet zo goed voor Samsung omdat hun koerstwaarde daalde met 2,5% op de beurs. Dit kwam mede doordat het design van de telefoon niet echt revolutionair was. Hierdoor liep de verkoop van het toestel in begin ook niet echt heel goed. Samsung heeft nu geleerd van haar fouten en wil de S5 dus ook voorzien van een nieuw design.

Dus, is de S5 nu echt nieuw?

De S5 heeft een hele hoop vernieuwingen en als ik al die artikelen lees dan heeft het meer potentie dan zijn voorganger. Doordat de S5 een nieuw design heeft en de irisscanner die waarschijnlijk wordt toegevoegd moet het een heel revolutionaire smartphone worden. Alleen ben ik wel bang dat de smartphone wel een behoorlijk prijskaartje gaat krijgen. De S4 kostte in het begin ook al ruim 600 euro dus ik zou er vanuit gaan dat S5 ook wel rond deze koers zal gaan liggen. Maar als je bereid bent om het nieuwste van het nieuwste te hebben dan zou ik zeker voor de S5 gaan! Ondertussen zal ik gewoon lekker blijven spelen met mijn S2 plus totdat ik genoeg geld heb voor de S5, dat zal nog wel eventjes duren ben ik bang…

Interessant? Lees ook mijn Andere Blogs of ga terug naar de homepage!