Blog Persoonlijk Leiderschap

Tja, een blog over persoonlijk leiderschap. Hoe moet je daaraan beginnen?
Ik heb mezelf nooit echt als een leider gezien en ook zeker niet als iemand die alsmaar iedereen volgt. Meestal nam ik het initiatief als het nodig was maar meer dan dit deed ik ook niet.
Toch bleek dat er in iedereen wel een klein stukje leider zit. 

Persoonlijk Leiderschap, de leider Martin Luther King

Hoe heb ik mijn persoonlijk leiderschap ontwikkeld?

In de lessen van onze Leadershipleraar, Jerre Maas, hebben we het de eerste lessen vooral gehad over soorten leiders en hoe je de leiding moet gaan nemen in verschillende situaties. We kregen ook de opdracht om zelf een les voor te bereiden en de klas op een leuke, orginele, creatieve manier de theorie van het leiderschap te leren. Mijn groepje kreeg de opdracht om de tweede trap van Covey te presenteren en daar zaten toch wel interessante stukjes theorie in waaruit bleek dat zelfs ik een klein beetje leider was.

De tweede trap van Covey gaat, in tegenstelling tot de eerste trap van Covey, over de omgang met anderen. De trap bestaat uit 3 eigenschappen: Het denken in winnen-winnen, eerst begrijpen en dan begrepen worden en synergie.

”Maar Jorg, wat houdt dat precies in? Ik snap er namelijk niks van.”

Don’t worry, ik leg het wel even uit!

Denken in winnen-winnen

Het denken in winnen-winnen gaat over dat je mensen net zoveel geeft als jij jezelf zou geven. Veel mensen denken in schaarste; ze hebben weinig zelfvertrouwen en dat er nooit genoeg voor hen zal zijn. Ze denken in het klassieke ”winnaar-verliezer”. Covey zegt nou net het tegenovergestelde!

Covey richt zich op de mooiere dingen in het leven zoals liefde, aandacht en geluk. Als je dat aan anderen geeft dan voelen zij zich veel gelukkiger en zo voelt iedereen zich een winnaar.

Eerst begrijpen, dan begrepen worden

Veel misverstanden komen voort uit een miscommunicatie en zo worden beide personen verkeerd begrepen. Covey zegt dat echte leiders eerst moeten luisteren naar anderen zodat je hun situatie begrijpt en dat je daarna pas je eigen situatie uit moet gaan leggen. Sommige leiders zijn veel te lovend over henzelf  en luisteren niet naar anderen, hier hebben mensen vaak totaal geen behoefte aan. Een echt goede leider toont inlevingsvermogen in de ander en op die manier kunnen problemen en meningsverschillen worden opgelost.

Synergie

Bij synergie gaat het eigenlijk naar het zoeken van een compromis maar dan net een klein beetje anders. Het gaat hier om het zoeken van de juiste manier zodat de oplossing bestaat uit ieder zijn belangen.

 ”We doen het niet op jouw manier maar ook niet op mijn manier”

Veel mensen neigen toch snel een compromis te vormen. In deze situatie komt bij niemand zijn of haar belang naar voren en zal niemand het helemaal 100% eens zijn met de gekozen oplossing. Een compromis wordt volgens Covey ook wel de conflictstijl van de kwal genoemd. Dit is niet de juiste manier en Covey zegt dat we juist moeten trachten om een creatieve oplossing te vinden.

Ikzelf als leider

Ik heb leiders vaak gezien als vervelende, autoritaire mensen die het altijd net even iets beter weten dan de rest. Ik heb nooit iets gehad met dit soort mensen en kon het totaal niet uitstaan. Als ik zo kijk naar de lessen en de tweede trap van Covey, dan heb ik een stuk beter beeld gekregen voor leiders. Het blijkt dat echt goede leiders de tijd moeten nemen voor anderen en een goede omgang met andere menen moet hebben. Onlangs heb ik het boek de One Minute Manager gelezen en hier wordt eigenlijk precies hetzelfde in gezegd. Je moet mensen gelukkig maken om zelf succesvol te worden!

”Dus Jorg, hoe zit het met je eigen leiderschap dan?”

Ikzelf? Ik ben geïnspireerd geraakt door het verhaal van de One minute manger  en door de tweede trap van Covey en hoop dit in de toekomst veel toe te passen, waar ik ook terecht mag komen! Verder ben ik niet iemand die de grote menigte volgt en daarin vind ik me al een leider. Ik vind het allemaal maar niks als je niet doet wat je zelf echt leuk vindt. Daar wordt je niet gelukkig van en je doet het alleen maar om eventjes bij de rest te horen. Doe vooral waar je passie ligt en laat je niet afleiden door wat anderen vinden.

Lead on!

Interessant? Lees ook mijn Andere Blogs of ga terug naar de homepage!