About Jorg van de Ven

Onder ”About” vind je alles over mij!

Over Jorg van de Ven

Hey hey!

Mijn naam is Jorg van de Ven zoals je misschien al wist. Ik ben 23 jaar oud en woon in Hapert. Ik heb altijd al eens een eigen website willen maken en nu is het dan eindelijk zover.
De content die je op deze website zult zien zal gerelateerd zijn aan mijn hobby’s maar ik zal me ook bezig gaan houden met het nieuws rondom nieuwe, innovatieve uitvindingen op het technologische gebied. Denk hieraan aan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S5 die in maart/april van 2014 is uitgekomen.

Daarnaast moet mijn website ook een visitekaartje zijn voor mezelf. Personal Branding is echt iets waar je anno nu wel mee bezig moet zijn als je relevant wilt blijven. Op mijn website zul je ook meer vinden over mijn vaardigheden, interesses en waar ik heen wil werken.

Oh ja, als je me wilt volgen dan zie je hieronder de Social Media kanalen waar ik het meest actief op ben!

Jorg van de Ven
Jorg van de Ven met Eend

Interesses

Al sinds ik een kleine Jorg van 4 jaar was had ik al een grote interesse in Games.
Het begon allemaal met Age of Empires dat ik destijds bij de lokale bibliotheek had gehuurd.
Ja ja, dat kon destijds nog!
Gelukkig had mijn vader een vriend die het spel wel op een CD kon branden zodat ik het kon blijven spelen.
Al snel volgde de MMO Runescape dat na enkele jaren werd opgevolgd door Guild Wars.  Ook heb ik nog even geproefd van het bekende World of Warcraft maar keerde snel terug naar de vertrouwde wereld van Guild Wars en sinds 2012 Guild Wars 2. Later volgden er nog heel veel games zoals de MOBA’s: DoTA 2, League of Legends en Heroes of the Storm. Nu maak ik me vooral schuldig aan Overwatch, de nieuweste game van Blizzard.

Gamen was niet mijn enige passie. Op de middelbare school had ik veel vrienden die naar Rock of Metal luisterden en ook ik raakte geïnteresseerd in deze genres. Bands als Metallica, Arctic Monkeys en natuurlijk de Red Hot Chili Peppers zorgden ervoor dat ik de gitaar oppakte en begon te spelen.

Ook ICT en Webdesign waren twee grote interesses van mij. Ik vond het altijd wel leuk om met een computer aan de gang te gaan en computerproblemen op te lossen. Later hoopte ik nog een website te gaan bouwen of ”iets met websites” te gaan doen… and look where we are!

 

Studie – Commerciele Economie – Digital Business Concepts

Naast de bovengenoemde interesses moest er natuurlijk ook nog gestudeerd worden.
Na mijn VMBO heb ik besloten toch de overstap naar de Havo te gaan doen.
Voor mijn gevoel had het MBO mij niet genoeg te bieden ondanks de interessant studies op het Sint Lucas in Eindhoven. Na een grote zoektocht (en een mislukt jaar communicatie) was ik terecht gekomen bij Commeriële Economie – Digital Business Concepts op de Fontys ACI in Tilburg.
De opleiding legt de focus, naast commerciële economie, erg de nadrukt op nieuwe ontwikkelingen en de online aanwezigheid. Ik heb hier veel kennis opgedaan over het bouwen en optimaliseren van websites.
Ook wordt er aandacht besteedt aan het aankoopproces van klanten, SEO en wordt er gewerkt in groepen om een digitaal concept te realiseren.

Jorg van de Ven Auto
Jorg van de Ven Impulse

Band – Impulse

Ook vind ik dat Impulse een speciaal plekje moet krijgen op mijn website.
De website van mijn band heb ik samen met onze Drummer, Thijs van Haren, in elkaar geknutseld.
Impulse is tot stand gekomen in de zomer van 2015. Thijs (Drums), Kay (Gitaar) en ik (Gitaar) hadden een bandje dat helaas uit elkaar was gevallen. We hebben daarom besloten om een doorstart te maken met een nieuwe zangeres, Amy van de Weem. Dit was meteen goed bevallen!
Een bassist zoeken was echter lastig dus heb ik mezelf maar gewaagd aan de basgitaar.
We misten enkel nog het geluid van een piano/keyboard en deze rol werd begin 2016 door Anne Kuijlaars  opgenomen!